Monday, December 2, 2013

Lets Friday Night Live Fair Market


Go Gerila Feat. Loque - Perjalanan

video

Foo Fighters The Tribute Gig


Sunday, December 1, 2013

Milisi Kecoa Live In Keningau


Milisi Kecoa Live In Sandakan


Saturday, November 30, 2013

The Deciders


KL Headbangers Metal Fest 2013


Nick Davis - Gravel

video

Friday, November 29, 2013

Elimination Chamber


All Accepted Jamm


The Crony Showcase Part II


Thursday, November 28, 2013

MY.MC Fest 2013


Shitty Saturday Session Episode Three : Bak Datang Kami Tapau!


Reggae Community Member's Gathering



Wednesday, November 27, 2013

United We Stand Chapter 2


Upon Arrival - Establishment Of The Unknown

video

Tuesday, November 26, 2013

Kesalahan Jujur Dari An Honest Mistake

Berikuat adalah temubual MSLTW bersama vokalis merangkap gitaris An Honest Mistake iaitu saudara Darren Teh. Hayatilah visi dan misi muzik mereka.


Asal Usul An Honest Mistake
An Honest Mistake bermula sebagai band solo akustik sebelum menjadi full band. Pada Januari 2008, saya mula bawa lagu akustik ala-ala Taking Back Sunday dan Dashboard Confessional. Selepas beberapa bulan, saya rasa kurang memuaskan sebab energy dari band solo berbanding dengan full band memang banyak bezanya. Tahun 2009, saya pun rekrut member-member yang lain…2009 sampai 2013 kami ada beberapa ahli yang dah tukar. Line-up yang terkini terdiri daripada saya Darren (vocal dan gitar), Leonard (gitar), Tomas (bass), Ian (drum) dan juga Ashley (vocal). Ashley adalah ahli terbaru kami yang mengambil alih tempat vokalis yang lama iaitu Sheryl kerana terpaksa meninggalkan band untuk melanjutkan pelajaran di UK. Sheryl bersama kami dari April 2010 hingga Ogos 2013.



Disebalik Nama An Honest Mistake
Saya yang bagi nama band. Takde maksud yang serius, Cuma bunyi frasa ‘An Honest Mistake’ memang kena pada masa tu.

Genre Dan Rujukan Muzik An Honest Mistake
Pop punk!!! Susah nak bagi jawapan siapa pengaruh muzik kami tapi antaranya Taking Back Sunday, Dashboard Confessional, The Summer Set, Forever The Sickest Kids dan ramai lagi band pop punk.

Penerimaan Pop Punk Di Bumi Malaysia
Pop punk ni dikirakan muzik mainstream, muzik yang mainstream senang diterima. Lirik yang positif, melodi yang gembira dan easy-listening. Penerimaan itu tak sebaik band hardcore kerana tak ramai band pop punk tetapi ianya sentiasa berkembang. Mainstream muzik ada peluang untuk disiarkan di radio dan TV melainkan band yang membawa muzik yang berat.

Penulisan Lagu
Sebelum ini, saya akan menulis irama dan melodi utama dan kemudian membawa kepada band dan kemudian semua orang akan cuba untuk bermain dan kemudian cip dalam idea-idea mereka. Tapi kali ni, saya hanya memberikan lebih banyak masa dan kebebasan untuk kami semua menyatakan diri kami sedikit lebih baik. Tomas terutamanya mempunyai banyak idea-idea yang baik dan input dia memang berharga kepada band. Lirik pun biasanya saya yang akan mengarang. Kebanyakkan lagu kami adalah pengalaman dari kehidupan seharian, cubaan, yang gembira dan sedih, pemerhatian tentang hidup yang biasanya menjadi content lagu kami yang juga menjadi inspirasi untuk menulis lirik.

Penglibatan Bersama Band Lain
Tomas terlibat dengan band post-rock The Metaphor dimana dia bertindak sebagai ketua dan gitaris band itu. Ashley pula terlibat dengan band kolej teman-teman dia tapi cuma sebagai feature saja. Bukannya secara tetap.

Material Dan Merchandise
2 album dan yang ketiga dalam peringkat mixing sekarang. Album pertama dirilis pada pada Ogos 2010 yang berjudul ‘An Honest Mistake’. Album pertama kami dirakam semuanya di Malaysia. Album yang kedua pula dirilis pada April 2012 yang berjudul ‘Say What You Want, Say What You Will’. Album yang kedua ini menariknya dirakam di Indonesia, di mix di Australia dan di master di USA. Album ini menunjukkan kualiti yang bertaraf antarabangsa dan juga diversiti kami sebagai pemuzik. Ada lagu yang berat, pop punk dan juga akustik. Jadi album ini menunjukkan akar band ini iaitu akustik dan juga pop punk. Ada 2 lagu yang berat yang salah satu daripadanya kami feature Ash dari Massacre Conspiracy dan Scott Heart Meets Hurricane. Kami jugalah producer. Album ketiga on the way, ia ada dalam peringkat mixing, jadi lepas peringkat mixing dan mastering kami akan hantar untuk direplikasikan. Album yang ketiga adalah album akustik. Semua lagu dari album pertama dan kedua akan diterjemahkan kepada versi akustik. 10 buah lagu akustik dan DVD dimana ada rakaman dari live show, behind the scenes dan interview semasa di studio. Selain itu, kami sedang menulis lagu sempena Krismas. Melihatkan Malaysia adalah negara yang penuh dengan perayaan, kami pun turut serta. Tahun lepas kami rilis ‘This Hari Raya Rocks! feature Diana Danielle’ sempena Hari Raya Aidilfitri. Tahun ini, lagu Krismas pula. Merchandise pula kami dah ada 4 edisi t-shirt dan sticker.  

Harapan Dan Hala Tuju
Scene di Malaysia pada pandangan saya sentiasa berkembang. Terdapat banyak band yang berbakat di Malaysia, mereka juga bertaraf dunia. Scene memang berkembang secara berterusan dan saya fikir ia tak akan berhenti. Walau bagaimanapun ia tidak boleh jadi terasing. Perlu ada lebih banyak festival muzik yang ‘universal’ dan persembahan di mana terdapat band genre yang berbeza dalam satu festival. Kalau nak layan 10 band hardcore kat 1 gig, fans dan crowd pun sama saja. Balik-balik band yang sama, crowd pun yang sama. Tetapi kalau ada band yang berbeza genre, ada peluang untuk setiap band mencapai penonton yang berbeza setiap kali. Band di Malaysia tak patut takut mereka rasa terasing atau salah tempat apabila terlibat dengan festival yang ‘universal’. Mereka sepatutnya mengambil peluang untuk membuat yang terbaik sekali supaya fans baru dapat direkrut. Pada masa ini, kami hanya mahu memberi tumpuan kepada menulis lagu baru kerana kami baru sahaja mendapat seorang penyanyi baru dan kami mahu bergerak kearah yang baru. Kami masih akan menjadi band pop punk dengan bunyi pop tetapi kami cuba untuk menggabungkan elemen-elemen yang lebih menarik kepada bunyi kami. Selain daripada itu, kami telah bermain di Singapura, Indonesia, Filipina dan Thailand. Kami hanya mahu terus releven kepada orang-orang di Malaysia serta rantau ini. Ia adalah baik untuk diiktiraf atas pencapaian anda dan tahu bahawa anda dihargai.

Terus Berhubung
Kami boleh diikuti melalui Facebook, Twitter, You Tube dan Instagram.

Not A Fest Kota Kinabalu




Monday, November 25, 2013

Modescape - Kembali

video

Milisi Kecoa Live In Rumah Api


Sunday, November 17, 2013

URBANSCAPES 2013


Gig Lepas Geram!!!


Saturday, November 16, 2013

Abstract Fest 2013


House Of Five - Selalu

video

They're Too Troublesome!!!


Friday, November 15, 2013

HOMERUN - Now Or Never EP


Ahli : Po-G (vokal), Aizam (gitar), Capiq (bass) dan Usop (drum)
Konsep : Hardcore
Lagu : 1. Dirty Hand
2. Now Or Never
3. Bring Us Out
4. Listen Us
5. The Effort
6. Young Age
Harga : RM15
Tempahan : Emel kepada azmiramin@gmail.com atau PM ja di sini


Shitty Saturday Session Episode Two : Ini Sudah Lebeyh!


Tyranny Of Eight Tour







Thursday, November 14, 2013

Nekrad - Raging War And Despair

video

Grunge Fest 2013


HIFA 2013


Shitty Saturday Session Episode One : Lek La!


Tuesday, November 12, 2013

Hell Stage


As You See Feat. Riko SOG - Reverse Reshape

video

See You On Stage 2


Monday, November 11, 2013

The Padangs Borneo Tour



Flop Poppy Musikologi Tour




Sunday, November 10, 2013

For Old Times Sake


Dead In The Dirt


MirrorMirror - New World Order

video

Saturday, November 9, 2013

Da Vagabonds Release Party


Zip Zieller Malaysia Tour 2013


Friday, November 8, 2013

MANIFEST 2013


Never Ending Threats - La Familia (Satu Keluarga)

video

SevenCollar T - Shirt Live At Pisco Bar


Thursday, November 7, 2013

Lying Kisses - Lying Kisses Demo 2013


Ahli : Fathi (vokal), Qayyum (gitar), Atan Rocktone (gitar), Acai (bass) dan Mantap Rocky (drum)
Konsep : Modern Progresif Death / Core
Lagu : 1. Devilroses
2. Ending Of Empire
3. Lying Kisses
4. Tragic Humanity
Harga : RM10 
Tempahan : PM di sini

Muar Metal Fest


Punk Rock Show


Artefacts Exordium EP Release


Wednesday, November 6, 2013

Wira Besi!!! The Gig