Monday, September 30, 2013

Iqbal M. - Antara Dua Darjat EP


Ahli : Iqbal (vokal), Johan (gitar), Fei (gitar), Shah (bass) dan Shahrin (drum)
Konsep : Modern Rock / Post Rock / Pop
Tajuk : Antara Dua Darjat EP 2013
Lagu : 1. Kesana Jalannya
            2. Selamat Malam Encik Akauntan
            3. Antara 2 Darjat
            4. Paling Cinta Dalam Dunia
            5. Pulanglah Segera
Harga : RM20 (Termasuk Bayaran Post)
Tempahan : Order kat sini

Fukk Bar Culture Tour 2013


Punk Is Dead! Hail To The Crocodile


xTOLAKKOKx T - Shirt


Warna : Hitam
Saiz : S, M dan L
Harga : RM20 (By Hand), RM26 (Post)
Order : PM mereka kat sini

Maddthelin - Forfeit


Chorus
I felt the butterflies
But the butterflies had led my heart to someone else 
You opened up your heart, I played it from the start
I guess you would have hated me know, Cause I'm to blame.

V1
Thousand of why playin in my head
You maybe gone, But I will never forget
Questions is part of our daily life
I'm fine that’s a fuckin lie
Lets switch place, Feel the pain, And I'm sure you’ll understand,
How can I start all over again? Where should I begin?
Owh dreamland please let me in, It's already 6 in the morning,
I'm standing infront of the mirror
They can see it crystal clear
The scars in every smile 
That I wrote down in this paper

Chorus
Oh I shud know by now that you truly understand
I felt the butterflies had led my heart to someone else 
You opened up your heart, I played it from the start
I guess you would have hated me know, Cause I'm to blame.

V2
Regret regret, I will never regret, Every single minute that we had
Forget forget, I will never forget, All the promises that you made

Chorus
Oh I shud know by now that you truly understand
I felt the butterflies
But the butterflies had led my heart to someone else 
You opened up your heart, I played it from the start
I guess you would have hated me know, Cause I'm to blame.


Bridge
Oh let me catch your heart because yesterday I watched it fall
Please let me catch your heart because yesterday I watched it fall.


Outro
Will there be my better day
When will these scars will fade away?
I saw your smiles from miles away
I swear you’ll never fade away
I wish that you can stay 
Pretending to be ok
I am crawling cause I'm scare
My past has showed me the way,

I'm standing in the rain 
I swallow every single pain
Cause I can’t turn back once again
I slept with no star that always shining
All alone with this string 
I sing I'm suffering
To see you dancing left me wonder why
I can’t stop thinking about you
How many times I have to be like this.

Sunday, September 29, 2013

World Eater Live In KL


Charity Concert


Saturday, September 28, 2013

Iqbal M. - Antara 2 Darjat


Cintaku takkan pernah layu
Kerna hatiku sekeras batu
Jangan kau datang dugaan
Kerna aku belum puas merindu

Biarlah orang kata aku gila
Sampai sanggup tinggal segala
Mungkin itu caranya aku
Tunjuk yang seriusnya bercinta

Tulang belakangku rapuh
Aku perlu rawat semula
Berilah tahu caranya
Cara menyelesaikannya

Jangan sandangkan aku jawatan tinggi
Takut nanti aku lupa diri
Lupa segala janji-janji
Aku tak mahu
Jadi Tanggang
Tanggang moden

ANUBEAST - Unsaid Feeling

video

Oh My God! Where Is The Love That Has Born To Be Seen?
Oh My God! Where Is The Feeling That We Should Have Feel?
All This While I Thought This Feeling Was Real (It's Was Real?)
In The End It Is Was Fake, It Was Fake, It Was Fake!

Too Much To Think Make Me Out Of Words To Speak
Too Much To Think Make Me Out Of Air To Breath
Too Much To Think Make Me Out Of Pain To Bear.

This Life!
It Make Me Sick, It Make Me Sick, It Make Me Sick
Give Me Serious Perception
Leave Out The Solitary Moment
Can You Tell Me, Does It Priceless?
Give Me Serious Perception
Leave Out The Solitary Moment
Can You Tell Me?

Tell Me
I Guess This Feeling Is Temporarily
Tell Me
I Doesn't Really Know If This Mean
Trustworthy, Sincerely
Where Is The Remedies?
Where Is Trustworthy? Sincerely? 
Hard To Describe This UNSAID FEELING.

Too Much To Think Make Me Out Of Words To Speak
Too Much To Think Make Me Out Of Air To Breath!!

Give Me Serious Perception
Leave Out The Solitary Moment
Can You Tell Me Does It Priceless?

Tell Me Why!!
Tell Me, Tell Me Why!!
Now!!

Tell Me, Tell Me, Tell Me
I Guess This Feeling Is Temporarily
Why!! Why!! Why!!
I Doesn't Really Know If This Mean
I Doesn't Really Know If This Mean Fake!!

Thursday, September 26, 2013

Break Da Wall Hardcore Showcase


Battle Of The Bands


Findars Relocation Gig


Dirtystone - The Game Has Ready To Begin

Berikut adalah cacatan temubual MSLTW bersama saudara Mohamad Yazid iaitu Marketing Manager band Dirtystone sendiri. Ini adalah wilayah Dirtystone…



Asal Usul Dirtystone

Dirtystone adalah sebuah band rock Johor Bharu yang ditubuhkan dari serpihan band Stereo yang aktif sekitar tahun 2005 hingga 2009. Diasaskan pada tahun 2010 dengan pengaruh muzik dari The Doors, The Yardbirds, Jimmy Hendrix, AC/DC dan band rock ‘n’ roll yang lain. Ahli asal band ini terdiri daripada Aizey (vokal), arwahyarham Kafi (gitar)dan kemudiannya di sertai oleh bekas ahli band Bengshewen iaitu Wan (bass) dan merekrut abang Kafi iaitu Syaran (drum) bagi melengkapkan band ini. Pada 2011 kami telah merekodkan single tapi masih belum dikeluarkan lagi setelah pemergian Kafi ke rahmatullah pada tahun yang sama. Bagi meneruskan perjalanan muzik arwahyarham, Fizu iaitu bekas gitaris utama band Stereo menyertai kami sebagai sessionist pada tahun 2012. Projek kami yang seterusnya adalah meneruskan rakaman EP kami sebagai tribute kepada arwahyarham Kafi, ini termasuklah lagu-lagu asal arwahyarham sendiri. Dan sekarang kami membawa masuk Ahreif dari Pasir Gudang sebagai gitaris tetap kami.

Genre Muzik
Dulu kami main rock ‘n’ roll ja, bila dah tubuh Dirtystone ni kami start main blues, hard rock dan psychedelic rock. Tapi kami tetap maintain main rock ‘n’ roll lagi, cuma kami ambil risiko sikit untuk main blues. Tak semua band boleh naik dengan genre asal ni, kena la kreatif sikit kan? Jadi band yang versatile. Zaman rock ‘n’ roll dulu kami ni jahat sikit, sebab nak ikut sangat prinsip sex drugs and rock ‘n’ roll tu. Tapi sekarang kami dah ‘bersih’, semua dah baik. Hehe…

Sejarah Di Sebalik Nama Band
Coz we’re dirty!!! Bermula dari kesilapan kami yang dulu la, ambil ‘barang’…minum tu semua. Dirty adalah ‘kotor’, stone adalah ‘mabuk’…ianya bukan merujuk kepada ‘batu’. Hahaha…

Material Dan Merchandise
Material mungkin dalam bulan September akan keluar, tapi dalam bentuk EP ja…belum sampai ke tahap album lagi. EP kami ada dalam 5 lagu atau mungkin lebih, kalau nak dengar ada 2 lagu kat Youtube. Pasal merchandise tu pula belum lagi kot, belum sampai ke tahap tu lagi.



Team Yang Disokong Dalam English Premier League (EPL)
Hahaha…kalau tanya aku, aku minat Tottenham Hotspurs . Aku tak minat Manchester United!!!

Perancangan Semasa Dan Akan Datang
Selain plan nak keluarkan EP kami cuma nak cari seberapa banyak show tuk main dan fokus nak rekod lagu. Muzik video tu belum lagi kot…kami berangan nak main sampai negara luar. Kalau boleh kami nak bawa muzik kami ni setinggi yang mampu.

Berhubung Dengan Band
Kami hanya ada Twitter dan Facebook saja. Belum ada apa-apa yang lain lagi…Insya Allah kalau ada kami akan update di Facebook. Untuk yang baru nak tubuh band tu tolong buat kelainan sikit…tak perlu la nak ceburi genre yang dah banyak di Malaysia ni. Otak tu kasi kreatif sikit…kena berani ambil risiko kalau betul-betul minat. Macam Dirtystone, sememangnya muzik yang jarang kita jumpa di Malaysia.



Wednesday, September 25, 2013

Kuching Ritual Defamation 2


Nicestupidplayground The Comeback Show


Rebel Crash - Perpetual Struggle

video

VERSE:
through the storms,
the undying struggle,
beyond this reigned,
we endured.

till we fade,
the symphony of what we are,
to overwhelm,
hesitation.

BRIGDE:
 we strive,
from all the weakness lies inside,
awake from the distance in life,
we strive,
from all the weakness lies inside,
to end this consequences.

CHORUS:
this pain will never cease,
give all or nothing at all,
decidely underserving,
never will it fall.

Tuesday, September 24, 2013

Acoustica Musika


Moonshine Spotlight


Sunday, September 22, 2013

Di Mana Letakknya Attitude Music Speaks Louder Than Words (MSLTW)?

Banyak betol komen dan mesej yang gua trima dalam emel, WeChat, WhatsApp, Facebook, Twitter dan banyak lagi bertanyakan tentang dimana letaknya attitude MSLTW di dalam blog ini? Ada yang kata blog gua ni dah mati, sell out, syok sindri, tak best, poyo dan 1001 kata lagi yang sewaktu dengannya. Tak apa, gua abaikan aja kata-kata sampah itu!!!  Kalo nak puaskan hati semua pihak memang payah…jadi gua buat aja ikut cara gua!!! Lagipun ni blog gua, jadi terpulang la pada gua nak corakkannya macam mana…buat apa gua nak peduli ngan kata-kata yang nak menjatuhkan tu ye tak? Huhu…

Berbalik kepada dimana letaknya attitude MSLTW tadi ni…pertama skali gua nak suma orang tau yang  gua mula berblogging ni dalam tahun 2008, kalo tak silap gua la. Ketika tu gua ngah blaja kat UiTM Arau Perlis dalam bidang marketing, gua diperkenalkan dengan duniya blogging ni oleh seorang member sekuliah. Memandangkan bidang yang kami amik ni ada kena mengena ngan bidang bisnes gak maka member gua ni mencadangkan supaya gua buat blog dan pilih satu produk atau perkhidmatan tuk dijual melalui blog tersebut bagi mencari duit poket tuk menampung perbelanjaan blaja gua…tapi gua tak ada idea nak jual apa? Jadi member gua bagi cadangan lain plak, dia suruh gua buat blog dan menulis didalamnya mengenai sesuatu yang gua minat atau sesuatu bidang yang gua pakar.

Terus gua kata gua minat muzik, tapi gua tak da la pakar atau arif sangat dalam bidang ni. Dia kata tak apa, dia suruh gua teruskan ja…dia bagi gua semangat dan dorongan tuk teruskan. Dua tiga minggu lepas tu gua perah otak mencari konsep, domain name dan nama tuk blog gua tu. Gua mintak tolong kat member gua suruh belikan domain name tuk blog gua tu sebab gua still lagi baru dalam dalam bidang ni…tak tau nak uruskan cam na. Akhirnya gua menggunakan domain name indieact.net dan nama blog gua adalah Music Can Be A Catalyst For The Changes…ianya diambil dari kulit album Plague Of Happiness yang berjudul Kawan. Maka bermula la hidup gua sebagai seorang blogger…

Tujuan utama gua buat blog pada ketika itu adalah hanya sekadar suka-suka tuk kongsi ilmu dan pendapat gua tentang muzik. Gua tengok pada ketika itu still lagi ada golongan yang kolot pemikirannya…mereka ni terdiri dari tiga golongan. Golongan pertama adalah golongan yang pikir muzik ni hanya membawa unsur-unsur negatif saja, golongan kedua adalah golongan yang hanya ikut sesuatu muzik itu tanpa mengetahui apa-apa pun tentang muzik tu dan golongan ketiga adalah golongan yang terlalu fanatik ngan sesuatu muzik tu sampai tak boleh trima muzik lain. Jadi gua rasa gua perlu perbetulkan keadaan ini…apa yang gua cuba sampaikan di sini adalah muzik sepatutnya menjadi medium kepada perubahan yang baik dan bukannya perubahan yang sebaliknya.



Tapi indieact.net atau Music Can Be A Catalyst For The Changes hanya bertahan selama setahun saja…selepas itu ianya berkubur begitu sahaja. Setelah setahun gua cuba analisis keberkesanan indieact.net dan gua dapati ianya hanyalah satu projek blog yang gagal!!! Sebabnya gua dapati gua gagal ubah apa yang gua cuba ubah iaitu tiga golongan tadi ni. Antara sebab kegagalannya adalah gua jarang update blog tu dan gua manjadikan blog tu sebagai bahan eksperimen atau latihan kepada gua tuk mengenali lebih mendalam lagi tentang selok belok duniya blogging ini. Maksudnya disini blog Music Can Be A Catalyst For The Changes hanyalah batu loncatan kepada gua tuk belajar mengenali duniya blogging secara detail.

Pada penghujung tahun2009 gua memulakan projek blog muzik terbaru gua iaitu makantidurmuzik.blogspot.com yang kekal sehingga hari ini. Walaupun pernah menghadapi kegagalan sebelom ini, tapi semangat gua still lagi tak luntur untuk terus memperjuangkan niat gua bagi menjadikan muzik pemangkin kepada perubahan yang baik. Jadi gua cuba memberi nafas dan menggunakan kaedah yang baru bagi menarik minat tiga golongan sasar tadi. Gua rasakan dengan cara penulisan atau dengan menggunakan perkataan saja tidak mampu untuk memecah tembok pemikiran mereka ini. Jadi gua rasa gua perlu mengetengahkan muzik itu sendiri kepada mereka supaya mereka dapat menilai dan mengkajinya sendiri.

Seperti juga kita belajar di sekolah, jika selalu sangat disuap dan didodoikan tanpa perlu kita berusaha akan membuatkan kita menjadi malas dan tak produktif. Kita mungkin akan dapat apa yang disampaikan, tapi adakah kita akan dapat 100% apa yang di sampaikan? Sudah tentu tidak bukan? Untuk dapat 100% apa yang disampaikan kita perlu berusaha sendiri misalnya dengan membuat latihan dan mencari buku rujukan tambahan. Jika kita tidak dapat 100% pun tapi cuma dapat 75% sahaja itu sudah memadai bagi gua kerna ianya lebih baik dari kita dapat 35% sahaja tanpa berusaha apa-apa.

Dan itulah apa yang gua cuba buat atau ketengahkan didalam blog ini…gua cuba menolong kawan-kawan band suma ngan cuba mempromosikan muzik mereka kepada umum dengan harapan muzik mereka ini dapat merubah golongan sasar tadi ni. Gua juga berharap apabila golongan sasar ini mendengar sesuatu muzik yang gua tolong promotekan, mereka akan mencari inisiatif sindri untuk mengkaji muzik yang mereka dengar itu. Gua dah tak larat nak suap…bukan sebab gua dah berputus asa, tapi di sebabkan oleh kekangan masa. Gua uruskan blog ni sorang-sorang saja, jadi masa gua agak terhad tuk menulis di sini…dan disebabkan itu gua menamakan blog gua ini MSLTW.

Akhir kata ini adalah attitude MSLTW cara gua…kalo lu all tak boleh trima dan ikut ngan cara gua tak apa lu all ikut ja cara lu all. Tapi jangan dipersoalkan lagi cara gua…kita perjuangkan ikut cara masing-masing demi nama muzik. Kepada yang boleh trima cara gua teruskan menyokong…gua tak mintak pun dipuji, diberi penghargaan atau pun di taja. Apa yang gua mintak hanya sokongan dan dorongan!!! Kita gaduh-gaduh dan berbalah sesama kita pun tak guna!!! Jangan banyak sangat bercakap, takut-takut nanti orang naik meluat…skali skala cuba bertindak sama. Ni cakap ja banyak tapi apa sumbangan lu tuk menolong kawan-kawan band kita suma? Huhu…

Hardcore Friendship Showcase



Saturday, September 21, 2013

Gegaran Minda Part 2


Hell Of Fame



Anything Goes


Friday, September 20, 2013

Aylette - Hope Of A Reborn

video

It stalks the day and night 
It seeks out the living 
And it whisk them away 

The thoughts you shared 
All just a fucking memory behind us. 

Still cant believe 
They left us behind 
Casket lay open 
Millions of faces 
All peering at you 

Hold your breath, push the pain away 
Its HOPELESS!! (2x) 

Let them be remembered 
For the lives they touched 
For the wisdom they shared 
For the stories they told 
For the world they changed 
Let us write down the stories 
Record our tales 
Its a fucking legacy 
A fucking legacy 
LE..GA..CY.. (2x) 

One that stands the test of time 
Making us going back for more (4x) 

Heroes are remembered, idols are deity 
Some burn out, taken away 
They all leave a legacy 
Sketch them into corners 
to be read and read again 

Those who have made us a nation 
A tribute to them I would pay 
Their name were carved, in everyone's soul 
Heroes of our time 

Write down the stories 
Record our tales

Thursday, September 19, 2013

Gombak Take Over


Grind, Crush And Destroy Part 3


Day Of Ear Destroyer

Add caption

Parit Buntar Menjerit....


Tuesday, September 17, 2013

Tres Fest


Crowned Kings Live In JB


Heisenberg - SMUT

video

Let’s go!

It’s time for karma knocks the door
I sit in quiet, lost in thought 
The first round always cuts too deep
All hope is gone, I've said my piece.

Most of your friends are typed on screen
They’re never real, they’re foulest sea
Another round I try to bleed
The tears of past if I still feel.

Hey you wanna come into my world
But you don’t wanna gone insane
You wanna complicate my world
but you’re the one who gone insane
You wanna come into my world
But you don’t wanna gone insane.

Settle down, we gotta pay the price
I thought you know you won’t be loved this time
I know we’re living in the bitter life
I know it stinks! Just go with it! I’m going.

Silver lining’s such a cliche line
I thought some poem doesn't have to rhyme
I know you thought we’re not a stereotype
I know that feel! Let’s go with it! 

I’m coming home
You showed me all around, that’s your fault
When we were a kid
A skinned knee’s hardest fix
I wish we were a kid.

Hey you wanna come into my world
But you don’t wanna gone insane
You wanna complicate my world
and you’re the one who gone insane.

You know you were once my world…


The Killers Live In Malaysia


Monday, September 16, 2013

Wild Saturday


The New Where's Where For The Who's Who EP Released Party


Insult Fest


MonoloQue Feat. Dato' Siti Nurhaliza - Tanah Airku Tanah Airmu Jua


Adakah benar merdeka
Dari penjajahan minda
Dari segala surut dan sedih
Mampukah kita berdikari
Mencari diri sendiri
Mencorak cap mohor asli
Membentuk wajah abadi

Tua muda kanan kiri miskin kaya
Inikan tanah airmu jua
Akan ku serah jiwa dan ragaku
Apa saja demi tanah airku

Adakah benar aman damai
Cari rezeki dalam permai
Mengaut benih yang tersemai
Mampukah berpadu satu
Diantara engkau dan aku
Ramai ragu banyak bisu
Mari kita mulakan dulu

Tua muda kanan kiri miskin kaya
Inikan tanah airmu jua
Akan ku serah jiwa dan ragaku
Apa saja demi tanah airku

Segala-galanya
Selama-lamanya
Oh ibu pertiwi

Semangat pejuang yang mengalir
Pertaruh nyawa hanya untukmu
Hingga hembusan nafas terakhir
Oh tanah airku

Kata yang dilaung dari bibir
Cintaku padamu takkan layu
Biar mati tewas tersingkir
Hingga titisan darah terakhir
Oh tanah airku

This Is Rare


Cacatan Muzik - Nota 20


Sunday, September 15, 2013

Homerun Farewell Party Feat. Crowned Kings


Saturday, September 14, 2013

Memoirs Of Veronica - Broken And Hopeless


Merdekarya Presents Shh...Diam!